Bondigo ürünleri, hitapettiği yaş ve gelişime katkıda bulunduğu alan dikkate alınarak sınıflandırılmakta ve “Bondigo Çocuk Gelişim Rehberi” adı verilen bir kodlama ile sunulmaktadır.
Bondigo Çocuk Gelişim Rehberi, anne babalara, uygun bir sistemle, oyuncağın uygun olduğu yaşı ve çocuğa hangi gelişim alanında katkı sağlayacağını gösterir.
Bondigo Ç̧ocuk Gelişim Rehberi Bondigo ürünleri, çocuğunuzun güvenliği göz önünde bulundurularak hazırlanmış 0 – 6 yaş arasında 7 farklı alt sınıfa sahiptir. Yaş ayrımları, oyuncağın, işaret edilen yaş ve üzerindeki bebek ve çocuklar için uygunluğunu belirtmektedir. Yaş ayrımının yanı sıra, Bondigo ürünleri; motor hareket gelişimi, fiziksel gelişim, duyuların gelişimi, el-göz koordinasyonu, analitik düşünme, sosyal gelişim ve yaratıcılık olarak belirlenen 7 temel gelişim alanında bebek ve çocukların gelişimine katkı sağlamaktadır.
Bondigo, çocukların fiziksel, sosyal ve zihinsel 7 temel alanda gelişimlerini destekleyen ve yeteneklerini ortaya çıkarıp geliştirmelerini sağlayan eğlenceli ve güvenli oyuncaklar sunar.
-
Sosyal Gelişim
Sosyal Gelişim,
Çocuklar sosyal becerilerini ilk olarak aile ortamında kazanırlar. Diğer kişilerle iletişimi ve etkileşimi kolaylaştıran her beceri sosyal beceridir. Sosyal kuralların ve sosyal ilişkilerin sosyallik oluşumu, bu öğelerin sözlü veya sözsüz olarak tanımlanması ve bu öğeleri öğrenilmesine sosyalleşme adı verilir.
Sosyal becerilerin gelişimi ve öğrenimi ilk olarak aile içinde başlayarak daha sonra sosyalleşme gerçekleştikçe çevreninde etkisi kazanımlar edinir.
-
Analitik Düşünme
Analitik Düşünme, Çocukların derslerdeki başarısını etkileyen analitik düşünme; Bir problemi veya konuyu tümden gelim yöntemi ile alt konulara ayırıp, her bilgiyi ayrıca değerlendirebilme yeteneğidir. Konuların küçük parçalara ayrılıp bilginin sorgulanmasındaki amaç, parçalardan yola çıkıp bütünü çözümlemek/geliştirmektir. Analitik düşünme yeteneği olan kişiler, karmaşık yapılar karşısında pratik çözümler üretebilirler.
-
El-Göz Koordinasyonu
El-Göz Koordinasyonu,
El-göz koordinasyonu ya da göz-el koordinasyonu gözlerimizin algıladığı bilgiyi (görsel uzaysal algı) ellerimizin bir hareketi gerçekleştirmesi için yönlendirmede kullanan bir aktivite gibi eller ve gözlerin eş zamanlı kullanımını gerektiren aktiviteler yapabilme kabiliyetidir.
Gündelik hayatta yaptığınız çoğu eylem belli derecede el-göz koordinasyon kullanır, işte bu yüzden münkün olduğu kadar gelişmiş olduğundan emin olmak gerekir.. Genel olarak konuşacak olursak, bir durum için uygun olmayan bir davranışı düzeltmek için görsel bilgileri kullanırız, bu yüzden bu bilişsel beceri bu kadar önemlidir.
-
Duyuların Gelişimi
Duyuların Gelişimi,
Çocuğun duygusal gelişimi, onun çevresi ile sağlıklı ilişki kurmasından, karşısındakinin duygu ve düşüncelerini tanımlayabilmesine kadar birçok konuda etkendir.
Duygularını sözel olarak ifade edebilmesini ve böylece saldırgan davranışların azalmasını, ve insanların ne hissettiklerini ve bir sorunu çözmenin birden fazla yolu olduğunu öğrenmesini sağlar.
-
Yaratıcılık
Yaratıcılık,
Çocuklar çevrelerinde gördüklerini taklit etme becerisine sahiptirler. Yaşları büyüdükçe ebeveynlerini, medyada gördüklerini, çevrelerinde olan olayları taklit etme yetenekleri gelişir. Bununla birlikte çocuğun kendi dünyası da oluşmaya başlar ve hayal gücü gelişir. 3-4 yaş dönemi gibi okul öncesi olan bir dönemde hikaye anlatma, resim yapma, dramatizasyon gibi etkinlikler çocuğun yaratıcılığını geliştirir.
Hayal gücünün geniş olması çocuğun dış dünyada olan bitene karşı daha duyarlı olmasına neden olur. Böylece çocuklar çevresindekilere karşı daha dikkatlidir; çevresinde gördüklerini rahatlıkla taklit edebilir. Yaratıcılığın gelişimi çocuğun güvenle kendini ifade edebileceği, merakını ortaya koyabileceği ortamlarda gelişir.
-
Motor Gelişim
Motor Gelişim ,
Motor gelişimi insanların hareket edebilme yeteneğidir. Kasların hareketleri koordineli yapabilmesi için zihnin doğru ve zamanında komut vermesi gerekmektedir. Motor sistemi ince ve kaba motor olmak üzere ikiye ayrılır.
Kaba Motor
Büyük kas gruplarının çalışmasıdır. Yani; yürümek, koşmak, tırmanmak, dans etmek, atlamak, zıplamak, yüzmek gibi hareketlerdir. Bebeklerde ilk olarak kaba motor gelişiminde artış gözlemlenir.
İnce Motor
Küçük kas gruplarının hareket kabiliyetidir. Çoğunlukla el ve parmakların oluşturduğu hareketlerdir. Örneğin; kalem tutmak, yazı yazmak, resim yapmak, makas kullanmak, ayakkabı bağlamak, giyinmek gibi. 2 yaşına kadar ince motor gelişimi, kaba motor gelişimine göre daha yavaştır.
-
Fiziksel Gelişim
Fiziksel Gelişim,
Fiziksel gelişim, bedeni oluşturan tüm organların gelişmesi, boyun uzaması, kilonun artışı, kemiklerin gelişimi, dişlerin çıkması ve değişmesi, kas, beyin ve tüm sistemler (sinir, sindirim, dolaşım, solunum, boşaltım gibi) ve duyu organlarının gelişimidir. Gelişim yaşam boyu sürer; ancak çocukluk döneminde diğer tüm dönemlere oranla açıkça daha fazla görülebilir. Fiziksel gelişim çocuğun beden yapısındaki niceliksel değişme ve artışları içerir.